Utställningsträdgården i Łódź

Virtuell tur

Detta trädgårdsprojekt har en yta på över 2500 kvm

Den originella inredning som användes vid formgivningen av trädgården presenterar olika produktnyheter i Libets sortiment.

I trädgården finns unika stylistiska områden – stadsområdet, landsbygden,det moderna området och olika teman: vatten, galaxen, zen och med mera. På området presenteras väldigt intressanta och ofta unika lösningar ur ett stilrent och funktionellt perspektiv.
Här får du veta hur att passa in betongelement till alla möjliga omgivningar. 2500 kvm fyllda med inspiration väntar på dig.


Stadsområdet

Denna del av trädgården inleder hela utställningen och presenterar olika idéer inom stadsmiljöinredning.
Det kreativa utnyttjande av terrängen betonar stadsmiljöns karaktär och höjer dess estetiska och användarvänliga värde. Ett exempel på den monokromatiska inredningen ger en bild av de senaste trenderna och de självklara valörerna på sådana kompositioner. En ren grafisk bild på ytan delar upp rummet i olika sektioner. Höga element upprätthåller branta slutningar och betonar nivåskillnader. Markstenarna och terrasplattor med tillägg av naturligt grus får den enklaste inredningen att se elegant ut. Men i detta fall gick inredaren ett steg längre. Man uppmuntrar de yngre invånarna i staden och deras föräldrar till interaktion och ger tips om hur man kan tillbringa fritiden. Spela schack utomhus, leka kull runt kulan eller kurragömma – de stora skivorna och skärmarna som växer upp från marken bjuder in till allt detta.

Invalid Displayed Gallery


Moderna området

Stora enkla former och monokromatiska färger står för en modern och minimalistisk stil. Efter fler års onåd är grått återigen inne igen och saknar skuldkänslor. Denna gång gäller det gråtts triumf i den bästa utgåvan. Olika nyanser av skuggor och strukturer från vitt till mörk grafit eller från slät till väldigt grov yta skapar intressanta toner på inredningen. Den gråa färgen älskar metall och glas samt betonar träets charm och grönskans ömtålighet. Tack vare en ostandardiserad utläggning av Maxima-plattorna på terrassen så har man åstadkommit stora glipor som fylls ut med grus eller gräs. Det starka draget i den moderna sektionen är den orignella gabionpergolan.

Invalid Displayed Gallery


Landsbygden

Ett mysigt lantligt hus med en tillhörande trädgård var inspirationen bakom landsbygdsområdet. Guldaktiga samt torvfärgade och bruna cirklar av tegelsten och vanliga stenar skapar terrassens sandaktiga yta. Trädens gröna löv garanterar skön skugga medan de röda buskarna harmoniserar med den mindre arkitekturen. Splittade tegelstenar samt stenar från Libet Completto serien har ett naturligt stenhugget utseende. Detta passar perfekt till trädgårdens romantiska stämning. En avsiktligt placerad gunga ger hela kompositionen ännu mer charm.

Invalid Displayed Gallery


Trädgården

Trädgården eller parken är en av de viktigaste komponenternas i utställningsmiljön. För att grönskan ska fascinera besökarna måste den omhändertas och växa under ständig kontroll. I trädgårdssektionen står höga splittade murar som på ett tydligt sätt avgränsar den breda stigen. Stenpelare som påminner om natursten skapar en kompakt mur som delar gräsmattan och buskhagar från de ståtliga alléerna. En guldfärgad och varm färg på gångstigarna och dess lena och mjuka linjer ger promenadträdgården en idyllisk karaktär. Detta sätt att organisera utrymmena fungerar utmärkt på större ytor som t.ex. parker.

Invalid Displayed Gallery


ZEN

Minimalistiska trädgårdar i ZEN-stil uppstår oftast i nära samband med modern arkitektur i glas och betong. Enkelhet, sparsamt utryck och symbolism – detta beskriver en hundratals års gammal trädgårdsinredningsstil – som utmärkt passar i nutid tolkning. Zen tar ett avstånd från olika typer av förfinanden och onödiga dekorationer och säger att man ska acceptera världen och saker och ting som de är. Växters, vattnets och klippors komposition präglas av harmoni och elegans samt vördnad till naturen. Turkosfärgat glas fängslat i gabionen symboliserar vatten. Den åtföljs av enkla former av ljus sten. Organiserad grönska understryker jordens närvaro. Helheten skapar ett lugnt hörn med den nutida inredningen i ZEN-stil.

Invalid Displayed Gallery


Galaktiska området

Den viktigaste hjälten i den galaktiska inredningen är den populära lilla markstenen Piccola. Det trapetsformade stenläggninssystemet möjliggör utformning av bågar och rundningar med valfri grad. Med den skapar du enkelt olika kompositioner där den enda begränsningen är inredarens fantasi. s.k. planetkulor pryddar trädgården som trädgårdslampor där en av dem är en halvcirkel som ligger i mitten av systemet och har gjorts av arkitektonisk betong ur kollektionen Libet STAMPO. I den galaktiska stilen har man även använt sig av splittade murar runt terrassen. På framsidan satts de upp vågrätt, vilket är lite ovanligt. Med sådan inmurning av det galaktiska området betonas ytans mönster.

Invalid Displayed Gallery


FENG SHUI

Vatten i rörelse symboliserar livsgivande energi som hjälper en att uppnå lycka, välstånd och rikedom. Inom Feng Shui symboliserar vatten av den sakta strömmande bäcken. Vatten i rörelse runt formade stigar och element av den mindre arkitekturen garanterar positivt energiflöde i trädgården. De varma färgerna på stenarna, ytan och paneler av huggen sandsten, ger konsistens och harmoni, vilket kompletterar arrangemanget i den här delen av trädgården. Den magiska delen dekoreras med Ribbon Endless-statyn – symbolen för oändlighet.

Invalid Displayed Gallery