Några ord om marksten

Marksten

Med olika sorter, strukturer och former på Libets marksten skapar du originella kompositioner runt huset och trädgården. Markstenen är ett exceptionellt funktionellt byggmaterial. Den passar utmärkt både som fast material för trottoarer och stigar i det allmänna utrymmet eller en oerhört kreativt del i dekorativ inredning av terrasser, trappor och trädgårdar.

Frågan om formen

Markstenen hittas i olika former beroende på rummets karaktär samt husets fasad och dess inomhusutredning. Den mest populära markstenen med rektangulär eller kvadratisk form passar utmärkt för stigar, terrasser men också trappor och murar. Den föråldrade markstenen med oregelbunden struktur ger ytan ett medeltida gatuutseende. Vid formgivningen av dessa kantelement kan du välja ett mer intressant alternativ än det traditionella. Kravento är rombformad och perfekt vid skapandet av bågar och runda former samt till trappbygge. Det är ett utmärkt material för att inreda det allmänna utrymmet på olika planer i trädgården.

Storleken har betydelse

Ett intressant resultat uppnås genom att inte bara jobba med markstenens form utan även storlek. Med sammansättningen av mindre och större element får ytan mer intressant och subtil struktur. En sådan yta har en diskret charm men tar inte bort uppmärksamheten från grönskan eller byggnaden utan smälter harmoniskt in i omgivningen och konkurrerar inte med byggnaden. Vill du understryka olika funktioner vid skapandet av olika ytsektioner blir det värt att använda material i kontrastfärger som skapar en tydlig ritning.

Färgernas styrka

Färgernas styrka med en bred palett med färger och strukturer på markstenarna möjliggör olika intressanta kompositioner. De ihopsatta färgerna ser till att betraktaren lägger märke till detaljer för vi vill att man ska lägga märke till dem, och till och med rent optiskt minska eller öka det använda utrymmet. Markstenen finns såväl i naturliga jordfärger (ljusbeige och gulaktig, grå eller brun) som i mer intensiva färger för de lite mer modiga (höstens färger eller grafiter). För att ge utrymmet ett unikt och färgrikt klimat väl marksten med en varierande nyanser som ger ytan särskilt djuphet.